Referat: IK Oden U23 - Gäddeholms FF

Ett förstärkt U23-lag mötte Gäddeholm som hade lånat Mustafa och Rasmus av oss. Dessutom flera spelare från fjolårets U23-trupp: Olle, Ronaldo och Alberto.
Ställningskrig och ganska slarvigt spel första halvtimme, inte mycket till målschanser för något av lagen.
Gäddeholm hade bättre possessionspel och hittade uppspel förbi vårt mittfält p g a vår backlinje stod för lågt.
De hittade fram till ett friläge i 24:e minuten när vi inte flyttade upp ordentligt och killen satte 0-1.
Vi ryckte upp oss sista kvarten och skapade en hel del lägen, både Jocke, Björn och Leo hade lägen men Gäddeholms målvakt räddade med både händer och fötter. Underläge 0-1 i halvtid.
Händelser 1:a halvlek
13' Gult kort på Albin för stämpling på Ronaldo
24' 0-1 Gäddeholm
29' Gult kort på Björn för fasthållning
30' Jocke S spelar fram Björn som har öppet mål men dröjer med skottet som blockeras av en back
31' Hörnvariant som lyckas - Erik slår en markboll till Jocke som hoppar över bollen och Oscar får på en fin träff men Gäddeholms målvakt Kuusela hoppar vigt och räddar uppe vid krysset till hörna
42' Björn spelar fram Leo som skjuter mot bortre varpå målvakten gör en split och räddar med foten, strongt
45' Björn spelar fram Jocke som skjuter mot öppet mål, målvakten slänger sig åt fel håll men får bollen på foten och räddar utan att veta om det, borde varit mål där!

Vi gjorde fyra byten i paus: Hampus, Felipe, Keyse och Jonas in.
Det blev mycket bättre spel och Gäddeholm kom inte över vår planhalva första halvtimmen. Men de försvarade sig bra med sitt låga försvarsspel, vi hade svårt att hitta målchanser trots stort bollinnehav. Det krävdes ett misstag från motståndarna för att vi skulle kvittera. Efter en hörna och rensning vann vi tillbaka bollen, ett instick till höger hittade fram till Erik som slog en hårt markpassning mot bortre där Björn kom störtande, Samuel Morris försökte bryta men stötte in bollen i eget mål.
Efter detta skapade vi inte särskilt mycket, i regel var det den avgörande passningen som felade. Matchen såg ut att sluta 1-1, men då klev provspelaren Nvar in i handlingarna. Han fick ett instick i straffområdet och gjorde en Asprilla-fint (om någon minns honom från tiden i Newcastle), lurade sin motståndare helt och slog ett perfekt avvägt inlägg mot bortre där Jonas kom perfekt och satte 2-1 på volley.
Detta blev segermålet även om Gäddeholm hade ett gyllene läge att kvittera i slutminuten när Olle kom fri med Jocke men skottet gick centimetrar utanför vänstra stolpen!
52' Keyse går på djupled på vänsterkanten slår ett perfekt markinlägg till Björn som skjuter men målvakten står bra placerad och räddar enkelt
54' 1-1 Oden självmål (assist Erik)
72' Felipe slår en distinkt passning till Keyse som har bra skottläge, får på en bra träff men bollen går strax över ribban
80' Gult kort på Alberto i Gäddeholm för vårdslös tackling
84' 2-1 Oden genom Jonas (assist Nvar)
90' Friläge för Olle i Gäddeholm som skjuter tätt utanför

Nja, vi kan bättre än så här. Vi glimtar till stunddals - andra halvlek är klart bättre men vi måste höja effektiviteten.
Till matchens lirare utser jag lagkapten Jocke Sjöberg som styrde och ställde på mittfältet i andra halvlek, en riktig speldirigent med sin rutin!